top of page
  • Foto del escritorPedro Fernández

WHITE RABBIT - THE OFF MUSEUM

Actualizado: 22 may

The White Rabbit o "conill blanc" a la cultura popular, s'ha convertit en un símbol, a on, seguir al conill blanc simbolitza el fet d'empaitar alguna cosa o a algú cegament i a on aquesta persecució ens portarà a viure aventures i descobriments sorprenents...


En aquest cas, seguir al "White Rabbit", ens portarà a descobrir una altra Barcelona, una Barcelona fora dels museus, una Barcelona més enllà del circuit tradicional turístic, a on, d'una manera interactiva, divertida i molt didàctica podem conèixer l'art local, les tradicions, les nostres festes i deixar-nos portar per aquest "conill blanc" que ens descobrirà una altra visió de la nostra cultura.


You're about to leave Barcelona and enter Barcelona (Estàs a punt de sortir de Barcelona i entrar a Barcelona)


Amb aquesta declaració d'intencions comencem la nostra visita a aquest nou museu a Barcelona, el White Rabbit ens convida a interactuar amb les obres, perquè com ells diuen (i estem bastant d'acord) "L'art no té que ser únicament contemplatiu".


Perquè... A quin museu pots interactuar amb les obres, ballar com si et trobessis al mateix Ratmatazz o o veure't enmig d'un correfoc?


I és aquest esperit transgressor, modern i diferent que tant ens agrada i que fa especial aquest museu. El White Rabbit, és un museu, una experiència i tot un descobriment, però no us equivoqueu, hi ha també una part cultural molt ben cuidada amb unes instal·lacions molt interessants i úniques.


Aqui ens podrem trobar amb instalacions de diferens artistes com: TvBoy, Mina Hamada, Carles Piera, Enric Planes o inclús una instal·lació de la Fura dels Baus.


*Bocabadat, La Fura dels Baus


Obres immersives, realitat virtual, infinnity rooms, art digital, instal·lacions interactives i també alguna que altra sorpresa! El recorregut passa per diferents sales i ens descobreix una essència especial de la nostra ciutat. Experimentar, jugar, entendre i gaudir són paraules que no utilitzarem en alguns museus més tradicionals, però, en el cas del White Rabbit, sí.


Prepareu-vos per endinsar-vos en un espai on l'art pren vida, i us anima a interactuar amb ell de maneres no convencionals...

L'espai està ubicat a l'icònic Bulevard Rosa de Barcelona (Passeig de Gràcia 55), un espai reconvertit en aquest museu de 1200 metres quadrats. La família Vives, propietària del local on es trobava el Bulevard Rosa, ha decidit impulsar l'oferta cultural de la ciutat creant un espai que permeti explorar les particularitats culturals dels barcelonins i els catalans d'una forma immersiva. Ho han aconseguit? Nosaltres creiem que si.




Per la nostra part ens va captivar instal·lacions com la de "l'ou com balla", les experiències immersives i de realitat virtual i com menció especial, ens va tocar el cor "Bocabadats" de la Fura dels Baus, on recordem aquella Barcelona del 92, la dels Jocs Olímpics i aquella cerimònia d'obertura. A on aquesta companyia va dissenyar un espectacle singular, que connectava la modernitat d'aquella Barcelona del 92 amb la història mitològica sobre la fundació de Barcelona i a on apareixia des d'un colós autòmat, una hidra i un vaixell solcant una immensa mar mediterrània les ones blaves i platejades les quals sorgien del vestuari en moviment que dirigien 3.500 voluntaris.


Com heu vist, no volem descobrir massa del que us podeu trobar en aquest Off-Museum, el factor sorpresa creiem que és important, però us deixem una de les seves màximes que pot definir una mica del tarannà del White Rabbit: Diverteix-te on no toca.









A Cultura i Oci Barcelona farem una visita guiada el dia 07 de Juny, limitada a 15 places, encara que tornarem amb més grups. Si vols assabentar-te de les nostres rutes, visites guiades i més activitats culturals passeu per la nostra web o xarxes socials:



Instagram: @gaudeixsensepressa 


Youtube: SensePressaTV 







73 visualizaciones0 comentarios

Kommentare


bottom of page