Us volem presentar a TVboy, del que ja hem fet algun post amb algunes de les seves obres que més ens van cridar l'atenció (com "madame Colau" o "viatjar com un rei"). Podríem dir que avui és un referent del "Street Art" o "art de carrer", al més pur estil de Bansky, aquest artista té una obra molt critica i àcida, juga amb els conflictes i ens insta a pensar i a reflexionar a través de l'humor i la critica més salvatge i crua. D'aquest artista podeu trobar vàries obres a alguns carrers de Barcelona.
TVBOY es defineix a si mateix com a "urban pop-artist", perquè el pop art americà l'ha influït tant com l'art urbà. El que persegueix és establir una simbiosi entre la realitat i la fantasia, entre el món del còmic i figures públiques, entre artistes del passat i tecnologies contemporànies, perquè mitjançant aquests transvasaments ens porta a reflexionar sobre temes candents, a veure amb nous ulls vells ídols, i com hem comentat, a esperonar la nostra imaginació i sentit crític.
Diverses obres de l'artista TVboy
Ara ens agradaria centrar-nos en una exposició recentment estrenada a Barcelona de l'artista en qüestió: "TVboy, The Invasion" al Disseny Hub Barcelona, a Glòries. Una exposició que podeu veure gratuïtament a diferents espais comuns del museu.
ART A LA BATEDORA
Per a Tvboy, l'art continua sent el primer punt de referència en aquest llenguatge del "nou pop" que ha adoptat, i a través de les cites gairebé sembla que vulgui afirmar una mena d'alliberament de la maledicció de l'artista: TVboy s'ha adonat que rellegir no és tabú i que innovar a qualsevol preu es pot convertir en una obsessió fallida.
Ara està llest per barrejar les cartes i introduir figures clau de la cultura pop contemporània dins dels grans clàssics de la història de l'art. Així, TVboy ens diu que la cultura moderna és una batedora i que ja no té cap sentit posar barreres entre "l'alta cultura i la baixa cultura". L'art esdevé actual i contemporani, mitjançant un diàleg amb la societat i amb la nostra vida quotidiana.
TVboy és artista, publicitari, performer, polític, dissenyador, tipògraf i dissenyador gràfic. La veritat és que cadascuna i cap d'aquestes coses. Totes són peces d'un mosaic que pren forma i crea una figura nova, sense límits ni termes fixos: un artista contemporani que no es deixa atrapar en mots i que, alhora, és emblemàtic i aconsegueix crear símbols. Precisament per això la seva presència al Disseny Hub Barcelona és especialment significativa, perquè TVboy ha sabut arribar també a les sensibilitats més contemporanis d'aquesta disciplina que, els darrers anys, ha canviat considerablement. I és especialment bonic que aquest reconeixement provingui de la ciutat que va escollir fer casa seva fa gairebé vint anys.
Amb aquesta mostra, l'artista vol presentar una sèrie de treballs a partir dels quals queda pales que no hi ha una gran distinció entre televisió i obres murals, entre incursions "pirata" i encàrrecs públics i privats, perquè TVboy ha aconseguit capgirar la situació implicant-hi diaris, empreses, xarxes socials i, sobretot, persones que volen invertir en art, en lloc d'explotar-lo.
Després de visitar aquesta exposició (i altres, com la de Bansky) ens trobem amb sentiments oposats i que ens crean una sèrie de dubtes o reflexions que voldriem compartir amb vosaltres:
✔️ L'art de carrer o "street art", té que tindre un lloc als museus?
✔️ Pot ser que d'aquesta manera perdi la seva "essència" transgressora, critica i lliure?
✔️ L'artista o la seva "marca" pot tenir més importància, o acabar essent més important que l'obra i el seu significat?
Això ho vèiem amb Bansky, encara que continua realitzant accions i performans diverses al carrer, i sembla que la intenció és estar fora del circuit artístic, algunes de les seves obres s'han venut a preus desorbitats i inclús s'han certificat l'autenticitat de les seves obres per comerciar amb elles o treure un rèdit econòmic.
Per altra banda o en contraposició, creiem en el missatge, en la crítica, en aquestes obres que denuncien tota mena d'abusos, problemes globals o posen cara als més oblidats, a la minoria que a vegades és invisible pel primer món, un món cada vegada més impersonal i conformista... I veiem que és una bona manera de fer arribar l'art a un ventall més ampli, i amplificar el missatge perquè arribi a la màxima gent possible.
I tu que en penses?
#Tvboy #TVBOYtheinvasion #artista #bcnarte #galeriadearte #streetart #arteurbano #graffiti #pintura #critica #politica #arteefimero #artedecalle #ok_arterubano #ok_barcelona #artist #artemoderno #artecontemporaneo #MadameColau #fridakhalo #gaudeix #del #artdecarrer #sensepressa
ความคิดเห็น