top of page
  • Foto del escritorPedro Fernández

Un nou museu a Barcelona, entrem al MOCO: Benvinguts a un concepte renovat i modern




El 16 d'octubre va obrir un nou museu a Barcelona, el MOCO. El nom encara que és curiós i algú diria que desencertat (o no) prove de MOdern COntemporary art. Aquest museu està ubicat al carrer Montcada 25 de Barcelona (al costat del Museu Picasso). L'edifici, el Palau Cervelló, és una antiga residència de l'antiga i noble família Cervelló. Un edifici semblant (amb l'essència) és el que van utilitzar al MOCO Amsterdam, la Villa Alsberg, un edifici històric reservat a l'elit privilegiada. En aquest cas, ells fan la lectura i el sentit d'agafar una atmosfera exclusiva, com pot ser aquests edificis i obrir-los a tothom, tant com l'art va començar essent només accessible a les classes més altes i a l'elit, i d'una manera o un altre, va acabar obrint-se a tot el públic sense importar raça, classe social, genere o educació. Com ells mateixos diuen:


"Representem la veu del poble i confiem en l'art com la via d'ajuda per arribar fins aquí."

Que ens podem trobar en aquest museu?


Bé, ja de primeres, l'estètica o la imatge d'aquest museu, es diferencia d'altres museus d'art de Barcelona, és una imatge fresca, moderna, que estem segurs que serà un reclam per gent jove i una manera d'apropar l'art i la seva essència a un públic heterogeni. Això no vol dir que sigui un museu exclusivament per a gent jove, ni més ni menys, és un museu interessant si t'agrada l'art contemporani o modern o inclús, si vols fer un tast d'aquest tipus d'art, ja que en la seva exposició tindràs des d'una peça de Salvador Dalí a un Bansky passant per una obra de Warhol.



Però precisem una mica més, i aquí bé el interessant d'aquest museu, desgranem l'exposició fixe del museu, en aquesta exposició trobaràs els artistes més coneguts o els "MOCO MASTERS", segons el museu "destaquen per la seva contribució excepcional a l'art, la cultura i la societat. Inspirats en el passat, però basats en el present, creen art que evoca el futur. Com a visionaris, ocupen les primeres línies com a líders." Aquí podem trobar peces de Dalí, Warhol, Jean-Michel Basquiat, Keith Haring...



Per altra banda, convivint amb els grans

mestres, estan els artistes més contemporanis, la pròxima generació de futurs mestres, una generació que ja està deixant la seva empremta a través del seu art, entre els quals podem trobar artistes com: David LaChapelle, Hayden Kays, Harland Miller, Julian Opie, Nick Thomm, Takashi Murakami...



Més enllà de l'ara, són les veus modernes del demà, les que estan a punt d'inspirar la propera generació. El seu art atrau al nostre activista interior, activa els nostres sentits i ens capacita per liderar amb entusiasme. Els artistes contemporanis de Moco impacten en el nostre entorn, des de la política i el medi ambient fins a la societat i la cultura popular; no només s'uneixen al joc, sinó que el canvien.

A part de tot això hi ha una segona planta, on podrem veure, un seguit d'obres de Bansky, artista que no podia faltar en un museu d'aquestes característiques, aquí podem parlar d'obres originals, en realitat, totes les obres de les quals disposa aquest museu són originals. Aquest és un museu privat i les obres provenen de col·leccions privades. Et podràs trobar i gaudir del seu quadre icònic "Girl with Balloon" entre altres obres interessantíssimes d'aquest irreverent i crític artista urbà.


Una col·lecció que ens va agradar molt e inclús sorprendre, és la de Guillermo Lorca – Esplendor de la Noche, la primera mostra individual europea de l'artista xilè contemporani. Guillermo ens exposa el seu enorme món interior, surrealista i oníric, amb pintures a l'oli a gran escala, un món amb un estrany equilibri entre natura i humanitat, una exposició sorprenent que no et deixa indiferent.


Per acabar, podem trobar també dintre del museu. un espai NTF, una forma d'art (o de vendre art) molt de moda últimament, els NTFs (Non-fungible tokens) són actius criptogràfics que assignen la propietat de manera digital. Millor dit, són excepcionals i singulars i no es poden reproduir fàcilment. Tot i que qualsevol persona els pot visualitzar o descarregar, només el comprador pot reclamar la propietat. Les NFT han canviat la forma de compravenda i ara és el futur de l'art digital.


La particularitat, podríem dir, que és el primer museu a nivell europeu que té un espai expositiu dedicat aquest fenomen i amb una selecció dels artistes digitals més destacats en aquest àmbit artístic.




En resum, ens ha agradat? , el fons d'obra és ideal, amb artistes consagrats i amb artistes emergents, amb obres sorprenents, un espai diferent amb un aire fresc, al qual augurem molt èxit. Un museu modern, amb una mostra heterogènia d'artistes en ple cor de Barcelona.


Si el vols visitar amb nosaltres, pròximament farem visites guiades on explicarem les peces dels artistes, la seva història i curiositats rellevants de la seva obra. No et perdis aquesta novetat cultural a Barcelona!






157 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page