top of page
  • Foto del escritorPedro Fernández

Ment sana en un cos sa

Recomanacions literaries per aquest Sant Jordi

A manera d'introducció, i perquè ens agrada molt la història, farem un petit incís del perquè hi celebrem Sant Jordi. La festa de Sant Jordi se celebra a tot el país el 23 d’abril, dia en què es va morir el cavaller Jordi. El sant, que restava sota les ordres de l’emperador Dioclecià, es va negar a seguir l’ordre de perseguir els cristians, per la qual cosa va ser martiritzat i decapitat. Molt aviat el començaren a venerar com a màrtir i de seguida aparegueren històries fantàstiques lligades a la seva figura.


Tot i que la festa se celebrava amb més intensitat o menys des del segle XVI, és al final del XIX, amb el moviment polític i cultural de la Renaixença, quan s’instaurà Sant Jordi com la diada patriòtica, cívica i cultural més celebrada a Barcelona i a Catalunya.


La diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, és una festa que amb els anys ha adquirit un to reivindicatiu de la cultura catalana. Per això molts balcons de la ciutat s’engalanen amb la senyera, com passa en més dates assenyalades a tot el país. Els elements centrals de la celebració són la cultura i l’amor –representats amb el llibre i la rosa– i a Barcelona el punt de trobada principal és situat a la Rambla, que s’omple de gom a gom amb parades de llibreters i floristes.


Desprès d'aquesta rememoració del perquè celebrem Sant Jordi i les connotacions culturals que hi té, us volem fer una sèrie de suggerències en matèria de lectura, sabem que es dia de llibre i rosa i us volem donar valors segurs per fer el millor regal a aquella persona especial...


Hem fet la tria de 4 llibres que considerem de gran valor i ajuda, tant a nivell físic com a nivell psíquic, uns llibres que coneixem i que ens han ajudat molt en el camí d'arribar a la nostra millor versió (un camí que mai acaba i del que gaudim pas a pas). Per aquesta raó volem compartir amb vosaltres aquests petits tresors que mai falten a la nostra petita biblioteca o a la nostra tauleta de nit.


Així que comencem!


El prozac de Séneca (para aquellos que no quieren sufrir más)


Un llibre de Clay Newman, bé, en realitat és de Borja Vilaseca que firma amb aquest pseudònim per publicar aquest llibre.


Podríem dir que aquest és un llibre amb pinzellades terapèutiques, és com un tipus de medicina, una forma de teràpia per intentar ajudar-nos a viure millor. Tal com diu l'autor: "Nunca hemos sido tan ricos en lo material, pero tan pobres en lo espiritual"

És un llibre per conscienciar-nosde què la medicació no és la solució als nostres desajustos emocionals (alerta! Que no diu que no serveixin segons en quin cas i situació, però mai defèn el seu ús crònic)


Aquesta obra literària permet desenvolupar l'honestedat, la humilitat i la consciència, la compassió, el despreniment i l'acceptació.


Flexivegetarianos (SALUD Y VIDA NATURAL)

Aquest és un llibre d'Anna Moreno, coach naturòpata que ens convida a incorporar en el nostre dia a dia hàbits per a gaudir no sols d'una alimentació més sana sinó d'una vida més plena, i a més ho fa apostant per la flexibilitat i el sentit comú, sense dogmatismes.


En aquest llibre, podrem trobar pautes a seguir per millorar la nostra alimentació, consells, receptes... Un llibre molt didàctic i comprensible, fàcil de llegir i molt pràctic, i com dèiem no cau en extremismes ni dogmatismes. Una molt bona guia si vols canviar la teva alimentació i millorar la teva salut.



Yo no soy una pera... ¡Yo soy una piña!


El llibre de l'autor Frank Fernández, coach especialista en PNL, intel·ligència emocional, motivació, coaching... es una crida a emprendre un viatge a través de les seves pàgines, cap a l'autoconeixement i el canvi.


Un llibre que et farà gaudir d'un viatge, un viatge on és plantegen preguntes, pensaments, metàfores que ens farà generar les respostes que ens acompanyin cap al canvi, millora, meta i somnis a través de la reflexió i la acció.


En Frank usa com metàfora a les peres (persones resistents als canvis, però que en el seu interior encara persisteix una veu que els diu que no és el camí correcte) i les pinyes (aquells que no solament tenen la intenció, sinó que aposten per millorar, canviar, desenvolupar-se, conèixer-se, viure d'altra manera)


Un llibre molt interessant, fàcil de llegir i revelador, si vols emprendre el camí cap al canvi, t'ho recomano, no te'n penediràs.


El caballero de la armadura oxidada


Un llibre molt conegut del autor de referencia Robert Fisher, ens submergeix en una espècie de relat en forma de llegenda o rondalla, el cavaller de l'armadura ens condueix per tota una sèrie d'aventures que li faran descobrir la seva força interior dotant-li de confiança i seguretat en si mateix. Un argument vital, el del poder i les capacitats de l'ésser humà, per a inculcar en els nens una manera de veure el món i de desembolicar-se en la vida, alegre, optimista i plena de motivació.


Quan descobrim la nostra essència, ens convertim en persones sinceres i felices. En aquest procés de conversió, el cavaller viu i supera cada etapa, amb llàgrimes i lliurament personal, fins a alliberar-se de tot allò que li impedia ser veritablement qui era i sobretot, ser lliure, estimar de veritat i ser feliç.


Molt recomanable per nens i adolescents que surten de l'etapa de la infantesa, per ajudar-los a fer-ho amb la major de la seguretat i de les confiances possibles.


Esperem que us agradin les nostres recomanacions i tingueu una bona diada! Un dia on es celebra l'amor i la cultura és un dia especial!


64 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page